+36 1 294 7328, +36 20 804 2936, +36 30 920 3787 info@budapest-szonyegtisztitas.hu

Dupla vegyszeres tisztítás

Dupla vegyszeres tisztítás – Két különböző vegyszer együttes hatása a szennyeződések és kellemetlen szagok ellen

A kisállatok a családunk tagjai, örömet és szeretetet hoznak az életünkbe. Szeretünk velük játszani, szeretjük őket simogatni, és szeretjük, hogy mindig ott vannak mellettünk. De néha kellemetlen pillanatokat is okozhatnak. Ilyen például, amikor a szőnyegbe piszkítanak. Ez nemcsak esztétikailag kellemetlen, de egészségügyi problémákat is okozhat. Ha kisállatot tartunk, fel kell készüljünk ezekre a lehetőségekre. A szőnyegek rendszeres tisztítása segíthet megelőzni a bajt. Ha előfordul egy-egy baleset, fontos, hogy azonnal tisztítsuk fel a szennyeződést, hogy ne száradjon bele a szőnyegbe. Tudjuk, hogy ez frusztráló lehet, és segíteni szeretnénk.

Dupla vegyszeres tisztítás

A dupla vegyszeres tisztítás egy olyan szőnyegtisztítási eljárás, amely két különböző vegyszert használ a szennyeződések és a kellemetlen szagok eltávolítására. A folyamat megegyezik a hagyományos vegyszeres tisztítással, azzal a különbséggel, hogy a tisztítás előtt a szőnyeget beáztatjuk egy oldattal. Az áztatásnak köszönhetően a vegyszerek mélyebbre hatolnak a szőnyegbe, és hatékonyabban eltávolítják a szennyeződéseket. Ez különösen hasznos lehet foltok vagy kellemetlen szagok esetén. A dupla vegyszeres tisztítás három szakaszban zajlik. Az első szakaszban a szőnyeget egy speciális oldatban áztatjuk, hogy a szennyeződések felpuhuljanak és könnyebben eltávolíthatók legyenek. A megfelelő hatóidő letelte után három tárcsás súrológépünk segítségével a szőnyeget teljes terjedelmében átsúroljuk, majd magas nyomású vízzel öblítjük. A második szakaszban a szőnyeget egy magasnyomású géppel tisztítjuk és több fázisban öblítjük, hogy a vegyszereket és a szennyeződéseket eltávolítsuk. A harmadik szakaszban centrifugáljuk és szárítjuk a szőnyeget. A dupla vegyszeres tisztítás előnye, hogy hatékonyabban távolíthatja el a makacs szennyeződéseket, mint a hagyományos vegyszeres tisztítás. Ez különösen akkor előnyös, ha a szőnyegen állati vizelet vagy hányás található.

A dupla vegyszeres tisztítás menete a következő:

A szőnyegtisztítást végző szakemberek először egy speciális porszívóval tisztítják a szőnyeget, hogy eltávolítsák a felszíni szennyeződéseket. Ez segít abban, hogy az áztatás során a szőnyeg mélyebb rétegei is elérhetővé váljanak.

 • Beáztatás

Ezt hívjuk a tisztítás első szakaszának. Az beáztatás során a szőnyeget egy speciális oldatban áztatjuk, amely általában enzimeket tartalmaz. Az oldat felpuhítja a szennyeződéseket, és megkönnyíti azok eltávolítását. A beáztatás időtartama a szennyeződések mennyiségétől és jellegétől függ. Általában 30-60 perc szükséges. Áztatást követően a szőnyeget súroló gép használatával teljes terjedelmében átsikáljuk majd öblítjük.

 • Gépi tisztítás

Az áztatás, súrolás, öblítés után a szőnyeget egy magasnyomású géppel tisztítjuk. A gép szőnyeg tisztító oldattal és magas nyomású porlasztott vízzel itatja át a szőnyeget, sorkeféi segítségével megsúrolja, majd több fázisban öblíti eltávolítva a szennyeződéseket és vegyszereket.

 • Szárítás

Végül a harmadik szakaszban szakembereink centrifugálják és száraz levegővel szárítják meg a szőnyeget, hogy azok ismét tiszták és kellemes tapintásúak legyenek. A dupla vegyszeres

tisztítás előnye az, hogy a két különböző vegyszer együttesen hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket.

Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is. Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

A leggyakoribb szőnyegtisztítási hibák és hogyan kerülhetjük el őket

A szőnyegtisztítás fontos feladat, amelyet minden otthonban rendszeresen el kell végezni. Budapesten azonban sokan elkövetnek néhány gyakori hibát, amelyek elkerülhetők lennének. Mutatjuk…

 

 • Nem takarítják rendszeresen a szőnyegeket. A szőnyegek port és szennyeződéseket gyűjtenek, amelyek idővel beágyazódnak a szálak közé. Ez nem csak rontja a szőnyeg megjelenését, hanem allergiás reakciókat is okozhat. A megoldás egyszerű, rendszeresen porszívózzuk és tisztítsuk meg a szőnyegeket.
 • Túl sok vizet használnak a szőnyegtisztításhoz. A túlzott vízfelhasználás nem csak hosszabb időt vesz igénybe a szőnyeg száradásához, hanem károsíthatja is a szőnyeget. A nedves szőnyeg ideális környezetet teremt a penész és a baktériumok szaporodásához. Ehelyett használjunk kevesebb vizet, és alaposan szárítsuk meg a szőnyeget a tisztítás után. Nem használnak megfelelő tisztítószereket a szőnyegekhez.
 • Sokan hajlamosak a háztartási tisztítószerekre támaszkodni, amelyek nem mindig hatékonyak a szőnyegek tisztítására. Ehelyett válasszunk olyan szőnyegtisztítószereket, amelyek speciálisan a szőnyegekhez készültek, és hatékonyan eltávolítják a szennyeződéseket és a foltokat. Nem elég türelmesek a szőnyegtisztításhoz. A szőnyegek tisztítása időigényes folyamat, és nem mindig sikerül azonnal eltávolítani a foltokat vagy a szennyeződéseket. Az emberek gyakran feladják, mielőtt a szőnyeg teljesen tiszta lenne. Legyen türelmes, és ismételje meg a tisztítási folyamatot, ha szükséges.
 • Végül az, hogy az emberek nem kérik szakember segítségét, ha szükséges. A szőnyegtisztítás komoly feladat, és néha szükség lehet szakember bevonására. Ha nem vagyunk biztosak a megfelelő tisztítási módszerben, vagy ha a szőnyegünk nagyon koszos vagy sérült, jobb, ha szakemberhez fordulunk. Ők rendelkeznek a szükséges tapasztalattal és eszközökkel a hatékony szőnyegtisztításhoz.

A dupla vegyszeres tisztításról röviden

A dupla vegyszeres szőnyegtisztításnál az eljárás hasonló a vegyszeres szőnyegtisztításhoz képest, csak ebben a szőnyegtisztítási folyamatban a szőnyeget lehetőség szerint, a megfelelő vegyszeres oldatban áztatjuk és duplán tisztítjuk. A dupla vegyszeres szőnyegtisztítás ára 3390Ft/nm.

Dupla vegyszeres szőnyegtisztítás lépései vízzel tisztítható szőnyegeknél

 • előkezelés, portalanítás
 • vegyszeres oldatban való áztatás
 • súrológéppel való kezelés, öblítés
 • nagynyomású, porlasztott vízzel való kezelés
 • szőnyegtisztító folyadék felvitele
 • síkkefés kezelés
 • többfázisú öblítés
 • centrifugálás, szárítás

Ezen speciális szőnyegtisztítási folyamat során a szőnyeget az előkezelés után megfelelő vegyszerrel és a tökéletes koncentrátum aránnyal dolgozva, vegyszeres oldatba áztatjuk. A megfelelő hatóidő letelte után három tárcsás súrológépünk segítségével a szőnyeget teljes terjedelmében átsúroljuk, majd magas nyomású vízzel öblítjük és automatizált gépünkbe tesszük. Szőnyegmosó gépünk a szőnyeget teljes terjedelmében, magas nyomású porlasztott vízsugárral ismét átvizezi, szőnyegtisztító folyadékot adagol rá, majd sorkeféi segítségével 2×2 irányban átsúrolja. Végül több fázisban öblíti a szőnyeget, hogy az teljesen tiszta és vegyszermentes legyen. A tisztítást követően a szőnyeget egy csőcentrifugába tesszük, majd kiterítve szőnyegszárító gépben 6-8 óra alatt teljesen megszárítjuk. Ez a szőnyegtisztítási eljárás minden vízzel mosható erősen szennyezett szőnyegnél alkalmazható.

Dupla vegyszeres szőnyegtisztítás lépései vízzel nem tisztítható szőnyegeknél

 • előkezelés, portalanítás
 • vegyszeres habban való kezelés
 • nagyteljesítményű géppel való kezelés
 • vegyszeres hab felvitele, hatóidő kivárása
 • nagyteljesítményű géppel való kezelés

Ezen speciális szőnyegtisztítási folyamat során a szőnyeget az előkezelés után megfelelő vegyszerrel és a tökéletes koncentrátum aránnyal dolgozva, vegyszeres habbal kezeljük. A megfelelő hatóidő letelte után a szőnyegből a koszos habot nagyteljesítményű pórszívónk segítségével eltávolítjuk. Ezután a szőnyeget magas nyomású kézi gépünk segítségével ismét vegyszeres habbal terítjük be. A habot egytárcsás súrológépünk segítségével 2×2 irányba átsúroljuk, majd a megfelelő hatóidő elteltével a koszos habot egy nagyteljesítményű pórszívó segítségével eltávolítjuk. Ez a szőnyegtisztítási eljárás minden vízzel nem mosható erősen szennyezett szőnyegnél alkalmazható.

Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is.

Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

SZŐNYGTISZTÍTÁS MEGRENDELÉSE EGYSZERŰEN

SZŐNYEGTISZTÍTÁST CSAK HÁZTÓL-HÁZIG SZÁLLÍTÁSSAL VÁLLALJUK!

Facebookon

Nyitvatartás

H-P: 8-17, Szo: 8-15, V: Zárva

Törzsvásárlói programunk tagjaként rendszeres kedvezményekben részesülhet, például 5% kedvezményt kap a szolgáltatások árából. Ha még nem rendelkezik törzsvásárlói kártyával, kérje kollégánktól, így a következő megrendelésénél már élvezheti a visszatérő ügyfeleink számára biztosított kedvezményeket.