+36 1 294 7328, +36 20 804 2936, +36 30 920 3787 info@budapest-szonyegtisztitas.hu

Vegytisztítás – Gyapjú szőnyegtisztítás

Gyapjú szőnyegek száraz vegytisztítása

A gyapjú szőnyegek gyönyörűek és sokoldalúak, de a megfelelő gondozást igénylik. A gyapjúszőnyegek számos különböző színben és mintában kaphatók. A gyapjú szőnyegek népszerű típusai közé tartoznak a bonyolult mintákkal és gazdag színekkel rendelkező perzsa szőnyegek, a geometriai mintákkal és élénk színekkel rendelkező orientális szőnyegek, valamint az egyszerűbb mintákkal és visszafogott színekkel rendelkező modern szőnyegek. A gyapjú érzékeny anyag, ezért fontos, hogy óvatosan tisztítsuk. Hetente legalább kétszer porszívózza a szőnyeget, hogy eltávolítsa a port, a szennyeződéseket és a hajszálakat. A porszívót mindig a szálirányban használja, és kerülje a dörzsölést, hogy ne bolyhosodjon fel a szőnyeg. Ha a szőnyegen folt található, azonnal kezelje. A foltokat minél előbb el kell távolítani, hogy ne tapadjon be a szőnyegbe. A folt eltávolításához használjon enyhe tisztítószert, amelyet kifejezetten gyapjú szőnyegekhez terveztek. Ne használjon erős vegyszereket, mert azok károsíthatják a gyapjút. Ha nem vagyunk biztosak a gyapjú vagy a perzsa szőnyeg tisztításában, érdemes szőnyegtisztító szakember segítségét kérni. A szakemberek rendelkeznek a megfelelő szakértelemmel és eszközökkel ahhoz, hogy a szőnyegeket biztonságosan és hatékonyan tisztítsák meg.

Száraz Vegytisztítás – Kímélő és hatékony tisztítás

A gyapjúszőnyegek a legnemesebb és legelegánsabb szőnyegfajták közé tartoznak. Természetes anyagból készülnek, amely rendkívül puha és kellemes tapintású. A gyapjúszőnyegek kiváló hőszigetelők, ezért hidegebb időben is kellemes meleget biztosítanak. Emellett nagyon tartósak és ellenállóak a kopással szemben. A gyapjúszőnyegek tisztítása azonban nem egyszerű feladat. A gyapjú érzékeny anyag, ezért fontos, hogy megfelelő módszerrel és tisztítószerrel tisztítsuk. A száraz vegytisztítás egy olyan tisztítási módszer, amelyben a szőnyeget nem áztatják be. A tisztítás során használt tisztítószerek általában vízmentesek, és nem tartalmaznak oldószereket vagy más agresszív vegyi anyagokat. A tisztítószert lágy sörtéjű súroló gép segítségével hab formájában juttatják fel a szőnyegre. A habnak egy bizonyos ideig kell hatnia, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket. Ezután egy porszívó segítségével eltávolítják a szennyeződéseket a szőnyegből. Ha gyapjú szőnyege van fontos, hogy rendszeresen tisztíttassa. A száraz vegytisztítás egy hatékony és kímélő tisztítási módszer, amely segíthet megőrizni gyapjú szőnyegének szépségét és értékét.

Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is. Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

Vegytisztítás

Gyapjú szőnyegek – Legnemesebb és legelegánsabb szőnyegfajták – Nővényi gyapjú szőnyegek

A gyapjú szőnyegek számos különböző típusa létezik, amelyeket a gyártásuk módja, a használt gyapjú típusa és a szőnyeg textúrája alapján lehet megkülönböztetni. A gyapjú szőnyegek és a növényi gyapjú szőnyegek közötti fő különbség az, hogy az egyik állati gyapjúból, a másik növényi eredetű rostokból készül. Az gyapjú szőnyegek puhábbak és melegebbnek érződnek, mint a növényi gyapjú szőnyegek, de drágábbak és nehezebben tisztíthatók. A növényi gyapjú szőnyegek olcsóbbak és könnyebben tisztíthatók, mint a gyapjú szőnyegek, de nem olyan puhák vagy melegek, és nem olyan tartósak.

Gyapjú szőnyegek

A gyapjú egy természetes rost, amely a juhok és kecskék bundájában található. A gyapjú puha, meleg és tartós, ezért ideális szőnyeganyag. A gyapjú szőnyegek gyártása során a gyapjút először megtisztítják és megmossák. Ezután a gyapjúszálakat kipréselik és fonalakat készítenek belőlük. A fonalakból végül a szőnyegek szövődnek. A gyapjú szőnyegek számos különböző típusban kaphatók, amelyek eltérő tulajdonságokkal és megjelenéssel rendelkeznek.

 

A következők a leggyakoribb gyapjú szőnyegtípusok:

   • Kézi csomózás

   A kézi csomózás a leghagyományosabb gyapjú szőnyegkészítési mód. A szőnyegkészítő kézzel készíti a csomókat, amelyeket később összevarrnak. A kézi csomózású szőnyegek általában nagyon finomak és részletesek.

   • Gépi csomózás

   A gépi csomózás a kézi csomózással ellentétben gyorsabb és hatékonyabb módszer. A gépi csomózású szőnyegek általában nem olyan finomak és részletesek, mint a kézi csomózású szőnyegek, de gyakran olcsóbbak.

   • Kézi szövés 

   A kézi szövés során a szőnyegkészítő kézzel szővi a szálakat a szőnyegbe. A kézi szövésű szőnyegek általában sűrűek és tartósak.

   • Gépi szövés 

   A gépi szövés a kézi szövéssel ellentétben gyorsabb és hatékonyabb módszer. A gépi szövésű szőnyegek általában nem olyan sűrűek és tartósak, mint a kézi szövésű szőnyegek, de gyakran olcsóbbak.

   • Tufted szőnyegek

   A tufted szőnyegek egy másik népszerű típusú gyapjú szőnyeg. A tufted szőnyegeket úgy készítik, hogy a gyapjúszálakat egy gép segítségével a szőnyeg hátuljára ragasztják. A tufted szőnyegek nagyon tartósak és szépek

  A gyapjú szőnyegek tisztítása általában száraz tisztítással történik, hogy megvédjék a szálak szerkezetét. Erős vegyszerek vagy dörzsölés használata károsíthatja a szőnyeg szálakat. Ha a szőnyeg nagyon szennyezett vagy foltos, akkor érdemes szakszerű tisztítást kérni.

  Növényi gyapjú szőnyegek

  A növényi gyapjúból készült szőnyegek olyan szőnyegek, amelyeket növényi eredetű rostokból készítenek, például juta, pamut, kókusz vagy tengerifűből. A juta szőnyegek erősek és strapabíróak, és jól ellenállnak a nedvességnek és a foltoknak. A juta szőnyegek kiváló választás azok számára, akik egy tartós és könnyen karbantartható szőnyeget keresnek. A pamut szőnyegek puhák és kényelmes, és könnyen tisztíthatók. A pamut szőnyegek ideálisak azok számára, akik egy puha és meleg szőnyeget keresnek. A kókusz szőnyegek természetesek és tartósak, és jól ellenállnak a nedvességnek és a foltoknak. A kókusz szőnyegek kiváló választás azok számára, akik egy környezetbarát és tartós szőnyeget keresnek A tengerifű szőnyegek tartósak és könnyen tisztíthatók. A tengerifű szőnyegek ideálisak azok számára, akik egy természetes és tartós szőnyeget keresnek. A növényi gyapjúból készült szőnyegek általában könnyebben tisztíthatók, mint az állati gyapjúból készült szőnyegek. A legtöbb növényi gyapjú szőnyeg nedves tisztítással tisztítható. A tisztításhoz használjon enyhe, semleges szappanos oldatot.

  A tisztítás során

  • Soha ne használjon erős vegyszereket vagy lúgos tisztítószereket növényi gyapjúból készült szőnyegek tisztításához.
  • Hagyja a szőnyeget teljesen megszáradni, mielőtt újra használja
  • Kerülje a szőnyeg dörzsölését, mivel ez károsíthatja a szálakat.
  • A növényi gyapjúból készült szőnyegek rendszeres tisztításával megőrizheti azok szépségét és élettartamát.

  A vegytisztításról röviden

  A szőnyegtisztítási eljárások közül a vegytisztítást azoknál a szőnyegeknél alkalmazzuk, amelyeket nem lehet vízzel tisztítani. Ez általában a tisztítandó szőnyegek mintegy 20%-át teszik ki. A vegytisztítás szőnyegtisztítás ára 2390Ft/nm.

  Vegytisztítás lépései

  • előkezelés, portalanítás
  • száraz hab felvitele, kezelése
  • hatóidő kivárása
  • nagyteljesítményű géppel való kezelés

  A szőnyegtisztítás során a szőnyeget a megfelelő előkezelés után egy olyan alacsony nedvességet tartalmazó habbal kezeljük, amelyben csupán 7 %-os víztartalom van. A habot felvisszük a szőnyeg teljes területére, egytárcsás súrológépünk segítségével a szőnyeg teljes terjedelmét átsúroljuk, majd a megfelelő hatóidő elteltével a koszos habot egy nagyteljesítményű pórszívó segítségével eltávolítjuk.

  Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is. Ezt a szőnyegtisztítási eljárást keleti és egyéb kézi szövésű perzsa szőnyegekhez, gyapjú szőnyegekhez, torontáli és szőttes szőnyegekhez, vízzel nem tisztítható shaggy és joyos szőnyegekhez, ragasztott hátú szőnyegekhez ajánljuk.

  Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

  Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

  SZŐNYGTISZTÍTÁS MEGRENDELÉSE EGYSZERŰEN

  SZŐNYEGTISZTÍTÁST CSAK HÁZTÓL-HÁZIG SZÁLLÍTÁSSAL VÁLLALJUK!

  Facebookon

  Nyitvatartás

  H-P: 8-17, Szo: 8-15, V: Zárva

  Törzsvásárlói programunk tagjaként rendszeres kedvezményekben részesülhet, például 5% kedvezményt kap a szolgáltatások árából. Ha még nem rendelkezik törzsvásárlói kártyával, kérje kollégánktól, így a következő megrendelésénél már élvezheti a visszatérő ügyfeleink számára biztosított kedvezményeket.