+36 1 294 7328, +36 20 804 2936, +36 30 920 3787 info@budapest-szonyegtisztitas.hu

Aktív habos tisztítás – Hosszú szálú szőnyegtisztítás

Hosszú szálú szőnyegek tisztítása

A shaggy szőnyegek hosszú szálú szőnyegek, amelyek kényelmes és elegáns kiegészítőként szolgálhatnak a lakásnak. A shaggy szőnyegek azonban rendszeres tisztítást és törődést igényelnek, hogy megőrizzék szépségüket és tartósságukat. A shaggy szőnyegek tisztításának legfontosabb eleme a rendszeres porszívózás. A porszívózás eltávolítja a felszíni szennyeződéseket, beleértve a port, az állatok szőrét és a hajszálakat. A porszívózáshoz használjunk puha sörtéjű fejet, hogy ne károsítsuk a szőnyegszálakat. A shaggy szőnyegeket hetente legalább egyszer porszívózzuk. A porszívózás során haladjunk minden irányban, hogy eltávolítsuk a felszíni szennyeződéseket. Különös figyelmet fordítsunk a szőnyegszélekre és a nehezen hozzáférhető helyekre. A shaggy szőnyegekre gyakran kerülnek makacs szennyeződések, például étel, ital, állatok vizelete vagy ürüléke. Ezeket a szennyeződéseket azonnal kezeljük, hogy ne száradjanak be. A makacs szennyeződéseket nedves ruhával vagy szőnyegtisztító spray-vel lehet eltávolítani. A szőnyegtisztító spray-t mindig a szőnyeggyártó utasításainak megfelelően kell használni. A nedves ruhát óvatosan nyomjuk a szennyezett területre, hogy ne károsítsuk a szőnyegszálakat. Ha a szennyeződés nem tudjuk eltávolítani, akkor érdemes szőnyegtisztító szakember segítségét kérni.

Aktív habos tisztítás – Visszaállítja a szőnyegek puhaságát

Az aktív habos tisztítás egy hatékony és kímélő tisztítási módszer, amely segít a szőnyegek frissességének és rugalmasságának megőrzésében. Ez a módszer nagy hatásfokú szőnyegtisztító habbal történik, amely a szennyeződéseket eltávolítja akár a szőnyegszálak közül is. Az aktív habos tisztítás nem használ erős vegyszereket, így biztonságos a szőnyegek és a lakótér számára is. Ha szeretné, hogy szőnyege sokáig tiszta és szép maradjon, az aktív habos tisztítás egy jó választás lehet. A tisztítás során nagy hatásfokú szőnyegtisztító habbal kezelik a szőnyeget, amely mélyen behatol a szőnyegszálak közé, és ott feloldja a szennyeződéseket. A habnak köszönhetően a tisztítás hatékonyabb, mint a hagyományos porszívózás.

Az aktív habos tisztítás folyamata

A szőnyeget egy speciális, aktív habosító géppel kezelik. A gép egy nagy nyomású permetező segítségével juttatja a habot a szőnyegre. Lágy sörtéjű súroló keféi segítségével szétoszlatja, majd felhabosítja a tisztítószert a szőnyegen, amely aztán a szőnyegszálak közé hatol, és feloldja a szennyeződéseket. A gép a szőnyeget lassú egyenletes mozgással átsúrolja majd a habot több fázisban öblíti, hogy a szőnyeg teljesen tiszta és vegyszermentes legyen. A tisztítást követően a szőnyeget cső centrifugába teszik majd szárítógépben vagy természetes módon szárítják. A szárítógépben történő szárítás során alacsony hőmérsékletet (40-60 fok között) és rövid szárítási időt kell használni, hogy a szőnyeg ne károsodjon. A természetes szárítás során a szőnyeget szellőző helyen kell szárítani légkeverő használatával, hogy elkerüljük a penész és a gomba kialakulását.

Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is. Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

Az aktív habos tisztítás minden vízzel tisztítható szőnyeghez ajánlott, beleértve a következőket:

  • Gépi szövésű hosszú szőrű szőnyegek

Ezek a szőnyegek általában nem igényelnek speciális tisztítást, és az aktív habos tisztítás hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket anélkül, hogy károsítaná a szőnyegszálakat.

  • Kevert szálas szőnyegek

Ezeket a szőnyegeket az aktív habos tisztítás kíméletesen tisztítja

  • Shaggy és joyos szőnyegek

Ezek a szőnyegek általában hosszú szőrűek és bolyhosok, az aktív habos tisztítás segít visszaállítani a szőnyegek puhaságát és frissességét.

A nem vízálló szőnyegek nem bírják a nedvességet, és az aktív habos tisztítás károsíthatja őket. A makacs foltok esetében az aktív habos tisztítás nem biztos, hogy hatékony. Az aktív habos szőnyegtisztítást általában szakember végzi, de otthon is kipróbálható. Ehhez speciális aktív habos szőnyegtisztító szerre és egy porszívóra van szükség. A tisztítás során a szőnyeget alaposan portalanítani kell, majd a tisztítószert a szőnyegre kell permetezni. A habnak legalább 15 percig kell hatnia, majd a szőnyeget porszívóval kell áttisztítani. A shaggy szőnyegek megfelelő tisztítása segít megőrizni azok szépségét és tartósságát, amely a szőnyegszálak frissebb és rugalmasabb megjelenését eredményezi.

Hosszú szőrű szőnyegek ápolása és karbantartása tippek és trükkök

A hosszú szőrű szőnyegek ápolása és karbantartása mindig kihívást jelenthet, különösen Budapesten, ahol a városi életstílus és a szennyeződések könnyen megtapadhatnak a szőnyegeken. Azonban néhány egyszerű tipp és trükk segíthet abban, hogy szőnyegeink mindig tiszták és frissek maradjanak. A megelőzés mindig a legjobb módszer a hosszú szőrű szőnyegek karbantartására. Használjunk lábtörlőt a bejárati ajtók előtt, hogy minimalizáljuk a szennyeződések bejutását a lakásba. Rendszeresen tartsunk karbantartást a szőnyegen, például fésüljük át a szőrét, hogy megszabaduljunk a szöszöktől és a szőröktől. A rendszeres porszívózás elengedhetetlen a hosszú szőrű szőnyegek esetében. A porszívózás segít eltávolítani a por és a szennyeződések felületi rétegét, így megakadályozva, hogy mélyebbre hatoljanak a szőnyeg szálai közé. Fontos azonban megjegyezni, hogy a hosszú szőrű szőnyegeket lassan és óvatosan kell porszívózni, hogy ne károsítsuk a szálakat. Ezen kívül, ha a szőnyegünkön foltot vagy szennyeződést észlelünk, azonnal cselekednünk kell. A legjobb, ha azonnal megtisztítjuk a foltot, mielőtt az mélyebbre szívódna a szőnyegbe. Ehhez használhatunk speciális szőnyegtisztító spray-t. Fontos azonban, hogy mindig először teszteljük a tisztítószert egy kisebb, láthatatlan területen, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem okoz színváltozást vagy károsodást a szőnyegen. Ha a szőnyegünk nagyon koszos vagy szennyezett, érdemes lehet szakember segítségét kérni. Budapesten számos szőnyegtisztító cég található, akik speciális technikákkal és eszközökkel rendelkeznek a hosszú szőrű szőnyegek hatékony tisztításához.

Az aktív habos tisztításról röviden

A szőnyegtisztítási eljárások közül az aktív habos szőnyegtisztítás minden vízzel tisztítható szőnyeghez alkalmazható. Az aktív habos szőnyegtisztítás ára 2290Ft/nm.

Aktív habos szőnyegtisztítás lépései

  • előkezelés, portalanítás
  • szőnyegtisztító hab felvitele
  • nagynyomású, porlasztott vízzel való kezelés
  • síkkefés kezelés
  • többfázisú öblítés
  • centrifugálás, szárítás

Az aktív habos szőnyegtisztítás folyamán a szőnyeget a megfelelő előkezelés után nagy hatásfokú szőnyegtisztító habbal kezeljük. Három tárcsás lágy sörtéjű súrológépünk segítségével szétoszlatjuk, majd felhabosítjuk a tisztítószert a szőnyegen.  A hatóidő elteltével a szőnyeget a szőnyegmosó gépünkbe tesszük, ami a szőnyeget teljes terjedelmében, magas nyomású porlasztott vízsugárral ismét átvizezi, majd sorkeféi segítségével 2×2 irányban átsúrolja. Végül több fázisban öblíti a szőnyeget, hogy az teljesen tiszta és vegyszermentes legyen. A tisztítást követően a szőnyeget egy csőcentrifugába tesszük, majd kiterítve szőnyegszárító gépben 6-8 óra alatt teljesen megszárítjuk.

Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is. Ezt a szőnyegtisztítási eljárást gépi szövésű hosszú szőrű szőnyegekhez, kevert szálas szőnyegekhez, vízzel tisztítható shaggy és joyos szőnyegekhez ajánljuk.

Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

SZŐNYGTISZTÍTÁS MEGRENDELÉSE EGYSZERŰEN

SZŐNYEGTISZTÍTÁST CSAK HÁZTÓL-HÁZIG SZÁLLÍTÁSSAL VÁLLALJUK!

Facebookon

Nyitvatartás

H-P: 8-17, Szo: 8-15, V: Zárva

Törzsvásárlói programunk tagjaként rendszeres kedvezményekben részesülhet, például 5% kedvezményt kap a szolgáltatások árából. Ha még nem rendelkezik törzsvásárlói kártyával, kérje kollégánktól, így a következő megrendelésénél már élvezheti a visszatérő ügyfeleink számára biztosított kedvezményeket.