+36 1 294 7328, +36 20 804 2936, +36 30 920 3787 info@budapest-szonyegtisztitas.hu

Kímélő ( kézi ) tisztítás

Szőnyegek szépek, praktikusak, de csak tisztán

A szőnyegek nemcsak esztétikailag mutatnak jól, hanem praktikusak is. Puhaságukkal és melegségükkel kellemes hangulatot teremtenek otthonunkban. Azonban a szőnyegek rendszeres tisztítása elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük szépségüket és higiéniájukat.

Miért fontos a szőnyegek rendszeres tisztítása?

A szőnyegek könnyen felszívják a szennyeződéseket, például a port, a pollent és az állatszőrt. Ezek a szennyeződések nemcsak esztétikailag zavaróak, hanem egészségügyi problémákat is okozhatnak, például allergiát vagy asztmát. A szőnyegek rendszeres tisztítása segít megelőzni ezeket a problémákat.

Milyen típusú szőnyegtisztítások léteznek?

A szőnyegtisztításnak többféle módja létezik. A leggyakrabban alkalmazott módszerek a következők

  • Gépi tisztítás

Ez a módszer a legelterjedtebb, és általában a legkeresettebb is. A gépi tisztítás során a szőnyeget egy külön erre a célra kialakított géppel tisztítják meg. A gépi tisztítás előnye, hogy gyors és hatékony, hátránya pedig, hogy a szőnyegtisztító gép mérete miatt nem minden szőnyeghez alkalmazható.

  • Kézi tisztítás

A kézi tisztítás során a szőnyeget kézzel tisztítják meg. Ez a módszer kíméletesebb a szőnyeghez, mint a gépi tisztítás. A kézi tisztítás előnye, hogy nem károsítja a szőnyeg anyagát, hátránya pedig, hogy időigényesebb és drágább, mint a gépi tisztítás.

Egyéni igényekhez igazított tisztítás

A szőnyegtisztítás módjának kiválasztásakor figyelembe kell venni a szőnyeg típusát, a szennyezettség mértékét és az egyéni igényeket. Például, ha a szőnyeg értékes vagy sérülékeny, akkor a kézi tisztítás a megfelelő módszer. Ha a szőnyeg gyakran szennyezett, akkor a gépi tisztítás a hatékonyabb megoldás.

Kímélő kézi szőnyegtisztítás

A szőnyegek rendszeres tisztítása elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük szépségüket és higiéniájukat. A hagyományos szőnyegtisztítási eljárások során gyakran magas a víztartalom, ami károsíthatja a szőnyegeket. A kímélő kézi szőnyegtisztítás egy olyan módszer, amely kíméletesen tisztítja a szőnyegeket, anélkül, hogy károsítaná azokat.

A kímélő kézi szőnyegtisztítás során a következő lépéseket követjük

  • Előkezelés

A szőnyeget először alaposan porszívózzuk, hogy eltávolítsuk a felszíni szennyeződéseket. Ezután a szőnyeg anyagának megfelelő tisztítószerrel kezeljük.

  • Habos tisztítás

A szőnyeg teljes területére egy alacsony nedvességet tartalmazó habot viszünk fel. A hab víztartalma maximum 7% lehet. A habot egy természetes, erős szálú ruhakefe segítségével először a szál ellenében, majd a szál irányában átkeféljük.

  • Tisztítószer eltávolítása

A tisztítószert egy kisteljesítményű pórszívóval többszöri alkalmazásával eltávolítjuk.

A kímélő kézi szőnyegtisztítás előnyei

  • Kíméletes a szőnyegekhez
  • Nem károsítja a szőnyeg anyagát
  • Megőrzi a szőnyeg eredeti szépségét és textúráját
  • Alkalmas értékes vagy sérülékeny szőnyegekhez

A kímélő kézi szőnyegtisztítás egy kiváló megoldás értékes vagy sérülékeny szőnyegekhez. Ez a módszer gyengéden tisztítja a szőnyegeket, anélkül, hogy megrongálná azokat. A kímélő kézi szőnyegtisztítás segítségével megőrizhetjük a szőnyegek eredeti szépségét és textúráját, valamint meghosszabbíthatjuk azok élettartamát.

SZŐNYGTISZTÍTÁS MEGRENDELÉSE EGYSZERŰEN

SZŐNYEGTISZTÍTÁST CSAK HÁZTÓL-HÁZIG SZÁLLÍTÁSSAL VÁLLALJUK!

Facebookon

Nyitvatartás

H-P: 8-17, Szo: 8-15, V: Zárva

Törzsvásárlói programunk tagjaként rendszeres kedvezményekben részesülhet, például 5% kedvezményt kap a szolgáltatások árából. Ha még nem rendelkezik törzsvásárlói kártyával, kérje kollégánktól, így a következő megrendelésénél már élvezheti a visszatérő ügyfeleink számára biztosított kedvezményeket.