+36 1 294 7328, +36 20 804 2936, +36 30 920 3787 info@budapest-szonyegtisztitas.hu

Sík-mélymosás – Műszálas szőnyegtisztítás

Sík mélymosás

Műszálas szőnyegek gépi tisztítása

A szőnyegtisztítás Budapest területén egy olyan szolgáltatás, amelyet sokan igénybe vesznek. A szőnyegek idővel koszolódnak és foltosodnak, és a háziasszonyok gyakran küzdenek a tisztításukkal. Szerencsére számos módszer létezik a szőnyegtisztításra, amelyeket otthon is elvégezhetünk, vagy szakemberhez fordulhatunk.

Műszálas szőnyegek

A műszálas szőnyegek a leggyakoribb típusú szőnyegek, mivel tartósak, könnyen tisztíthatók és viszonylag olcsók. A műszálas szőnyegek általában poliamidból vagy polipropilénből készülnek.

A poliamid szőnyegek erősebbek és tartósabbak, mint a polipropilén szőnyegek, de ugyanakkor drágábbak is. A polipropilén szőnyegek könnyebbek és könnyebben tisztíthatók, mint a poliamid szőnyegek. A műszálas szőnyegeket rendszeresen kell porszívózni, hogy eltávolítsák a felszíni szennyeződéseket. Tisztításának gyakorisága a használat intenzitásától függ. Ha a szőnyeg nagyon szennyezett, akkor érdemes szőnyegtisztító szakember segítségét kérni.

 

Sík mélymosás – Hatékony és megfizethető szőnyegtisztítás

A sík-mélymosás egy hatékony és megfizethető szőnyegtisztítási eljárás, amely segít megőrizni szőnyegei tisztaságát és újszerű megjelenését. Segítségével eltávolítható a szőnyegből a por, a piszok, a poratka és egyéb szennyeződések, így segít az allergiás és asztmás embereknek javítani a tüneteiken. Gyengéd de hatékony tisztítószereket és módszereket használ, amelyek nem károsítják a szőnyegeket. A sík-mélymosás egy hatékony szőnyegtisztítási eljárás, amely alkalmas gépi szövésű műszálas, vékony padlószőnyegek és egyszerű buklé és velúr szőnyegek tisztítására. A tisztítás során a szőnyegtisztító gép magas nyomású vizet és tisztítószert használ, amely a szőnyeg teljes felületét, beleértve a szálmélységeket is, megtisztítja. A tisztítás során használt tisztítószerek gyengédek, de hatékonyak, és nem károsítják a szőnyegeket. A tisztítást követően a szőnyeget cső centrifugába helyezik majd szárítógépben vagy természetes módon szárítják. A szárítógépben történő szárítás során alacsony hőmérsékletet (40-60 fok között) és rövid szárítási időt kell használni, hogy a szőnyegek megőrizzék eredeti színüket és textúrájukat. A természetes szárítás során a szőnyeget szellőző helyen légkeverő segítségével kell szárítani, hogy elkerüljük a penész és a gomba kialakulását.

A mélymosás hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket, de károsíthatja a szőnyegszálakat, ha nem megfelelően végzik el.

Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is. Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

 

A tisztításhoz ajánlott szőnyegtípusok a következőek

 • Gépi szövésű műszálas szőnyegek

Ezek a szőnyegek általában nem érzékenyek a nedvességre, így jól bírják a sík-mélymosást.

 • Vékony padlószőnyegek

Ezek a szőnyegek általában viszonylag olcsóak, így a sík-mélymosás egy jó lehetőség a költséghatékony tisztításra.

 • Egyszerű buklé és velúr szőnyegek

Ezek a szőnyegek általában nem igényelnek különleges kezelést, így a sík-mélymosás jó választás számukra.

A sík-mélymosás nem minden szőnyegtípus esetén alkalmazható. A következő szőnyegtípusokat nem javasoljuk sík-mélymosásra

 • Kézi szövésű szőnyegek

Ezek a szőnyegek általában érzékenyek a nedvességre, így a sík-mélymosás károsíthatja őket.

 • Gyapjú szőnyegek

Ezek a szőnyegek szintén érzékenyek a nedvességre, így a sík-mélymosás károsíthatja őket.

 • Szőnyegek, amelyeken nagy foltok vagy erős szennyeződések vannak

A sík-mélymosás nem mindig képes eltávolítani ezeket a foltokat vagy szennyeződéseket.

A sík-mélymosás egy kiváló választás a szőnyegek rendszeres tisztítására, mivel segít megőrizni azok tisztaságát, frissességét és eredeti állapotát. A sík-mélymosás különösen ajánlott azokra a szőnyegekre, amelyeket gyakran használnak, vagy amelyekben könnyen felhalmozódnak a szennyeződések.

Gépi szőnyegtisztítás Budapest területén

A gépi szőnyegtisztítás egy hatékony és gyors módja annak, hogy megszabaduljunk a szőnyegeinkben felgyülemlett szennyeződésektől. Budapest területén számos vállalkozás kínálja ezt a szolgáltatást, és fontos megérteni annak előnyeit és hátrányait, mielőtt döntést hozunk. Az egyik legnagyobb előnye a gépi szőnyegtisztításnak az, hogy rendkívül hatékony. A gépek erőteljes szívóhatása és a speciális tisztítószerek kombinációja lehetővé teszi, hogy a szőnyegek mélyére hatolva eltávolítsák a makacs foltokat és szennyeződéseket. Ez különösen fontos Budapest forgalmas városában, ahol a szőnyegek gyakran ki vannak téve a különböző szennyeződéseknek és foltoknak. Ezenkívül a gépi szőnyegtisztítás gyors és hatékony módja annak, hogy megtisztítsuk a szőnyegeket. A szakemberek gyorsan és hatékonyan tudják elvégezni a munkát, így nem kell hetekig várni, hogy a szőnyegek újra használhatóak legyenek. Ez különösen előnyös lehet, ha sürgős szükségünk van a szőnyegek tisztítására, például egy fontos esemény előtt. Azonban fontos megjegyezni, hogy néha nem minden foltot és szennyeződést lehet teljesen eltávolítani. Bár a gépek hatékonyak, néha előfordulhat, hogy a makacs foltok nem jönnek ki teljesen. Ezért fontos előzetesen tájékozódni a szőnyegek állapotáról, és reális elvárásokkal rendelkezni a tisztítás eredményeivel kapcsolatban.

Hatékony gépi szőnyegtisztítás Budapest területén – Mi így csináljuk

A gépi szőnyegtisztítás Budapest területén hatékony és eredményes módszer a szőnyegek tisztán és frissen tartására. Azonban ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érjük el, fontos ismerni a szőnyegek tulajdonságait, amelyek segítenek a gépi tisztítás folyamatának kiválasztására és a szennyeződések hatékony eltávolításában.

Először is, fontos megemlíteni, hogy a gépi szőnyegtisztítás előtt alaposan át porszívózzuk a szőnyeget. Ez segít fellazítani szennyeződéseket és porokat, amelyek a szőnyeg mélyebb rétegeiben rejtőzhetnek. Ezt követően, előkezeljük a foltokat és szennyeződéseket egy speciális szőnyegtisztító folyadékkal vagy habbal. Ezek a termékek hatékonyan kezelik a foltokat, és könnyebbé teszik a gépi tisztítást.

Amikor elkezdjük a gépi szőnyegtisztítást, fontos figyelni a megfelelő beállításokra és technikákra. A gép beállításai között szerepel a víznyomás és a tisztítási technika. A víznyomásnak kellően erősnek kell lennie ahhoz, hogy hatékonyan tisztítsa meg a szőnyeget, de nem szabad túl erősnek lennie, hogy ne áztassa el a szőnyeget. A tisztítási technikának pedig megfelelőnek kell lennie ahhoz, hogy a szőnyegből kiszedje a szennyeződéseket, de ne roncsolja a szőnyeget. A gépi szőnyegtisztítás során fontos figyelni a kefék megfelelő mozgástechnikájára is. A legjobb módszer a lassú és egyenletes mozgás, amely lehetővé teszi a gépnek, hogy hatékonyan tisztítsa meg a szőnyeget. Fontos, hogy ne húzzuk vagy rángassuk a szőnyeget, mert ez károsíthatja a gép keféit és ronthatja a tisztítási eredményeket.

A gépi szőnyegtisztítás után fontos, hogy alaposan szárítsuk meg a szőnyeget. A nedves szőnyegnek hosszabb ideig tart a száradás és könnyen bebüdösödhet. Ezért a tisztítás után cső centrifugában távolítjuk el a vizet a szőnyegből, majd gépi szárításnál szárítóventilátort a hagyományos szárításnál pedig légkeverőt használunk, hogy felgyorsítsuk a száradási folyamatot.

Végül, fontos rendszeresen karbantartani a gépi szőnyegtisztító berendezést. Ez magában foglalja a gép tisztítását és karbantartását, valamint a szőnyegtisztító folyadékok és kiegészítők rendszeres cseréjét. Ez segít megőrizni a gép hatékonyságát és hosszabb élettartamát. Összességében, a gépi szőnyegtisztítás Budapest területén hatékony módszer a szőnyegek tisztán és frissen tartására. A fenti eljárások segítenek nekünk a foltok és szennyeződések hatékony kezelésében, valamint a szőnyegek hosszabb élettartamának biztosításában.

Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

Sík mélymosásról röviden

A szőnyegtisztítási eljárások közül a sík-mélymosást alkalmazzuk a legtöbbször. A sík-mélymosás szőnyegtisztítás ára 1790 Ft-tól 2290 Ft-ig/nm.

Sík-mélymosás lépései

 • előkezelés, portalanítás
 • nagynyomású, porlasztott vízzel való kezelés
 • szőnyegtisztító folyadék felvitele
 • síkkefés kezelés
 • többfázisú öblítés
 • centrifugálás, szárítás

A szőnyegtisztítás folyamán a szőnyeget a megfelelő előkezelés után automatizált gépünkbe tesszük. Szőnyegmosó gépünk a szőnyeget teljes terjedelmében, magas nyomású porlasztott vízsugárral átvizezi, szőnyegtisztító folyadékot adagol rá, majd sorkeféi segítségével több irányban átsúrolja. Végül több fázisban öblíti a szőnyeget, hogy az teljesen tiszta és vegyszermentes legyen. A tisztítást követően a szőnyeget egy cső centrifugába tesszük, majd kiterítve szőnyegszárító gépben 6-8 óra alatt teljesen megszárítjuk.

Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is. Ezt a szőnyegtisztítási eljárást gépi szövésű műszálas szőnyegekhez, vékony padlószőnyegekhez, egyszerű buklé és velúr szőnyegekhez ajánljuk.

Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

SZŐNYGTISZTÍTÁS MEGRENDELÉSE EGYSZERŰEN

SZŐNYEGTISZTÍTÁST CSAK HÁZTÓL-HÁZIG SZÁLLÍTÁSSAL VÁLLALJUK!

Facebookon

Nyitvatartás

H-P: 8-17, Szo: 8-15, V: Zárva

Törzsvásárlói programunk tagjaként rendszeres kedvezményekben részesülhet, például 5% kedvezményt kap a szolgáltatások árából. Ha még nem rendelkezik törzsvásárlói kártyával, kérje kollégánktól, így a következő megrendelésénél már élvezheti a visszatérő ügyfeleink számára biztosított kedvezményeket.