+36 1 294 7328, +36 20 804 2936, +36 30 920 3787 info@budapest-szonyegtisztitas.hu

Vegyszeres tisztítás

Vegyszeres tisztítás – Hatékony módja a szőnyegek tisztításának és a foltok kezelésének

A szőnyegek vegyszeres tisztítása általában akkor szükséges, ha a szőnyeg nagyon szennyezett, vagy ha a hagyományos tisztítási módszerek nem hatékonyak. A vegyszeres tisztítás alkalmazásánál a foltok végleg eltűnhetnek vagy nagy részben halványodhatnak. A szőnyegek vegyszeres tisztításának két fő típusa van a száraz vegyszeres tisztítás és a nedves vegyszeres tisztítás. A száraz vegyszeres tisztítás nem használ vizet, hanem oldószereket, amelyek feloldják a szennyeződéseket. A nedves vegyszeres tisztítás vizet és oldószereket használ a szennyeződések eltávolítására. A nedves vegyszeres tisztítás általában hatékonyabb a makacs foltok kezelésében, mint a száraz vegyszeres tisztítás. A szőnyegek vegyszeres tisztítása során a szőnyeget először porszívózza a szakember, hogy eltávolítsa a felszíni szennyeződéseket. Ezután a szőnyeget egy speciális géppel kezelik, amely a szennyeződéseket feloldó oldószert juttatja a szőnyegre. A következő lépésben gép segítségével a szőnyeget átmossák, hogy eltávolítsák az oldószert és a szennyeződéseket. Ezután a szőnyeget szárítják. A szőnyegek vegyszeres tisztítása egy hatékony módszer a szőnyegek mélyreható tisztítására. A vegyszerek azonban károsíthatják a szőnyegszálakat, ezért fontos, hogy a tisztítást szakember végezze.

 

A vegyszeres szőnyegtisztítás lépései a következők

 • Előkezelés

A szőnyeg előkezelése segít a szennyeződések és a foltok felpuhításában, hogy könnyebben eltávolíthatók legyenek. Az előkezeléshez gyakran speciális vegyszereket használnak, amelyek oldják a zsírt és a szennyeződést.

 • Tisztítás

A szőnyegtisztításhoz speciális szőnyegtisztító gépeket használnak, amelyek vegyszeres oldattal és kefével dolgoznak. A gépek a szőnyeg teljes felületét megtisztítják, beleértve a szálak közötti szennyeződéseket is. A tisztítás során a vegyszeres oldat a szálak mélyébe szívódik be, és feloldja a szennyeződéseket. A kefe segítségével a szennyeződések a szőnyeg felszínére kerülnek, ahol a gép eltávolítja őket.

 • Öblítés

A tisztítás után a szőnyeget alaposan le kell öblíteni, hogy eltávolítsák a vegyszermaradványokat. Az öblítéshez gyakran nagy nyomású vizet használnak. Az öblítés során a vegyszeres oldat a szőnyegből kimosódik, és a szőnyeg tiszta és biztonságos lesz.

 • Centrifugálás

A centrifugálás elengedhetetlen folyamata a szőnyegek tisztításának. Segít a szőnyeg szárítási idejének csökkentésében, így biztosak lehetünk abban, hogy a szőnyeg nem sérül meg a szárítása közben

 • Szárítás

A szőnyeget szárítani kell, mielőtt újra használható lenne. A szárítás általában néhány órát vesz igénybe. A szárítás során a szőnyegből elpárolog a víz, és a szőnyeg visszanyeri eredeti formáját és rugalmasságát.

A vegyszeres szőnyegtisztítás egy hatékony módja a szőnyegek tisztításának és a foltok kezelésének. A megfelelő tisztító szerek és eljárások használatával a szőnyege sokáig tiszta és gyönyörű marad.

Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is. Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

Tippek és trükkök a szőnyegtisztításhoz otthon

A szőnyegtisztítás otthoni módszerei sokak számára lehetnek kihívást jelentő feladatok. Azonban néhány egyszerű tipp és trükk segítségével könnyedén megbirkózhatunk ezzel a feladattal. A szőnyegtisztító szolgáltatások mellett, otthon is elvégezhetjük a szőnyegtisztítást amennyiben a szőnyeg anyaga és állapota ezt lehetővé teszi. Az első és legfontosabb lépés a szőnyeg alapos porszívózása. Ez segít eltávolítani a felületi szennyeződéseket, mint például a por és a hajszálak. Használjunk erős szívóhatású porszívót, és ne felejtsük el a szőnyeg minden részét átszívni, beleértve a sarkokat és a szegélyeket is. Miután alaposan átporszívóztuk a szőnyeget, következik a foltok kezelése. A legtöbb háztartásban előfordulhatnak kisebb-nagyobb foltok, amelyeket fontos időben kezelni. Azonnal távolítsuk el a foltokat, hogy elkerüljük a tartós foltok kialakulását. Használjunk speciális szőnyegtisztító spray-t vagy folteltávolítót, és óvatosan dörzsöljük be a foltot egy tiszta ronggyal vagy szivaccsal. Ha a szőnyegünk általános tisztításra szorul, akkor érdemes kipróbálni a szőnyegtisztító habot. Ez a módszer hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és frissíti a szőnyeget. Vigyük fel a habot a szőnyeg felületére, majd hagyjuk megszáradni. Ezután egyszerűen porszívózzuk le a szőnyeget, és élvezhetjük a tiszta és friss illatot. A szőnyegtisztítás során fontos figyelmet fordítani a szőnyeg száradására is. Ne tegyük vissza a bútorokra vagy használjuk a szőnyeget, addig amíg az teljesen meg nem száradt. Ez megakadályozza a penészesedést és a kellemetlen szagok kialakulását. Ha szükséges, használjunk ventilátort vagy légkondicionálót a szőnyeg gyorsabb száradása érdekében. Az otthoni szőnyegtisztítás során fontos megjegyezni, hogy bizonyos foltok és szennyeződések eltávolítása szakértelmet igényelhet. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy hogyan kell kezelni egy adott foltot, vagy ha a szőnyegünk nagyon koszos vagy sérült, érdemes szakember segítségét kérni. Szőnyegtisztító szakembereink tapasztaltak a szőnyegtisztítás terén, és garantálják a hatékony és biztonságos eredményeket.

A vegyszeres szőnyegtisztításról röviden

A vegyszeres szőnyegtisztítás alkalmával a megfelelő vegyszerrel és a tökéletes koncentrátum aránnyal dolgozva, a foltok végleg eltűnhetnek vagy nagy részben halványodhatnak, a szőnyeg anyagának és a színének károsodása nélkül. A vegyszeres szőnyegtisztítást a vízzel mosható, illetve a vízzel nem mosható szőnyegeken is alkalmazhatjuk. A vegyszeres szőnyegtisztítás ára 2690Ft/nm.

Vegyszeres szőnyegtisztítás lépései vízzel tisztítható szőnyegeknél

 • előkezelés, portalanítás
 • vegyszer felvitele, hatóidő kivárása
 • nagynyomású, porlasztott vízzel való kezelés
 • szőnyegtisztító folyadék felvitele
 • síkkefés kezelés
 • többfázisú öblítés
 • centrifugálás, szárítás

A vegyszeres szőnyegtisztítási folyamat során a szőnyeget a megfelelő előkezelés után magas nyomású kézi gépünk segítségével vegyszeres oldattal itatjuk át. A megfelelő hatóidő letelte után automatizált gépünkbe tesszük. Szőnyegmosó gépünk a szőnyeget teljes terjedelmében, magas nyomású porlasztott vízsugárral ismét átvizezi, szőnyegtisztító folyadékot adagol rá, majd sorkeféi segítségével átsúrolja. Végül több fázisban öblíti a szőnyeget, hogy az teljesen tiszta és vegyszermentes legyen. A tisztítást követően a szőnyeget egy csőcentrifugába tesszük, majd kiterítve szőnyegszárító gépben 6-8 óra alatt teljesen megszárítjuk. Ez a szőnyegtisztítási eljárás minden vízzel mosható közepesen szennyezett szőnyegnél alkalmazható.

Vegyszeres szőnyegtisztítás lépései vízzel nem tisztítható szőnyegeknél

 • előkezelés, portalanítás
 • vegyszeres hab felvitele, hatóidő kivárása
 • nagyteljesítményű géppel való kezelés

A vegyszeres szőnyegtisztítási folyamat során a szőnyeget a megfelelő előkezelés után magas nyomású kézi gépünk segítségével vegyszeres habbal terítjük be. A habot egytárcsás súrológépünk segítségével 2×2 irányba átsúroljuk, majd a megfelelő hatóidő elteltével a koszos habot egy nagy teljesítményű pórszívó segítségével eltávolítjuk. Ez a szőnyegtisztítási eljárás minden vízzel nem mosható közepesen szennyezett szőnyegnél alkalmazható.

Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is.

Bármelyik szőnyegtisztítási eljárásunkat is válassza, annak eredményességére a tiszta szőnyeg átvételéig garanciát vállalunk!

Elhanyagolt szőnyegeknél, beletaposott foltokkal nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaság eredményét. Csak a rendszeresen karbantartott szőnyegeknél érhetünk el jó eredményt.

SZŐNYGTISZTÍTÁS MEGRENDELÉSE EGYSZERŰEN

SZŐNYEGTISZTÍTÁST CSAK HÁZTÓL-HÁZIG SZÁLLÍTÁSSAL VÁLLALJUK!

Facebookon

Nyitvatartás

H-P: 8-17, Szo: 8-15, V: Zárva

Törzsvásárlói programunk tagjaként rendszeres kedvezményekben részesülhet, például 5% kedvezményt kap a szolgáltatások árából. Ha még nem rendelkezik törzsvásárlói kártyával, kérje kollégánktól, így a következő megrendelésénél már élvezheti a visszatérő ügyfeleink számára biztosított kedvezményeket.